ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

ΔΗΜΟΥ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

                             Αλεξανδρούπολη,     04/07/2022

                                              Αρ. Πρ. :     3373

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Ταχ. Δ/νση : Διον. Σολωμού 24

Ταχ. Κώδικας : 68132

Τηλ. : 25510 –  29163

Fax : 25510 – 31398

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες: κ. Καρυπίδης Δημήτριος

ΠΡΟΣ

Κάθε ενδιαφερόμενο

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ,

έχoυσα υπόψη:

  • υπ’ αριθ. 53361/2006 Κ.Υ.Α. των υφυπουργών ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, (όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την αριθ. ΤΤ 36586 Κ.Υ.Α. των υφυπουργών ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ), και συγκεκριμένα το ύπο Β απόσπασμα αυτής στην οποία ορίζεται ότι <<παρέχεται (1) ένα λίτρο φρέσκο γάλα σε ημερήσια βάση στους εργαζόμενους στους οποίους παρέχονται τα μέσα ατομικής προστασίας>>.
  • Τον Ν.4412/2016 και ειδικά τα άρθρα 73,118 αυτού όπως ισχύουν σήμερα,

    Στο πλαίσιο διερεύνησης για την έναρξη της διαδικασίας προμήθειας γάλακτος σας αποστέλλει την παρούσα πρόσκληση ώστε να υποβάλλετε την οικονομική σας προσφορά, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, εντός πέντε (5) ημερών, έως την Παρασκευή 8/7/2022, για την <<προμήθεια γάλακτος>> με τους όρους που αναλυτικά περιγράφονται στην παρούσα.   

Σύμφωνα με την κείμενη ελληνική νομοθεσία και την συλλογική σύμβαση εργασίας στην οποία υπάγονται οι εργαζόμενοι της Δ.Ε.Υ.Α.Α., κάθε εργαζόμενος που κατέχει θέση στην οποία παρέχεται επίδομα ανθυγιεινής προστασίας, δικαιούται να λαμβάνει από την επιχείρηση καθημερινά (κάθε μέρα εργασίας του) ένα λίτρο γάλα.

Έτσι η Δ.Ε.Υ.Α.Α. συγκέντρωσε τα απαραίτητα στοιχεία από το Γραφείο μισθοδοσίας ώστε να καταγράψει τις ακριβείς ανάγκες στη ποσότητα του γάλακτος που θα χρειαστεί για το διάστημα των (12) δώδεκα μηνών που θα διαρκέσει η σύμβαση προμήθειας γάλακτος που ενδιαφέρεται να συνάψει μεθ’ υμών.

Όπως προκύπτει από τον παρακάτω πίνακα, οι ανάγκες σε ποσότητα δεν είναι ίδιες για κάθε μήνα της σύμβασης, καθώς την παροχή γάλακτος την δικαιούται διαφορετικός αριθμός εργαζομένων επειδή πρόκειται είτε να λήξουν κάποιες συμβάσεις εργασίες, είτε να υπογραφούν νέες.

Πρόκειται να προσληφθούν υπάλληλοι, με σχέση εργασίας ορισμένου και αρίστου χρόνου οι οποίοι θα καλύψουν θέσεις που χρήζουν την παροχή γάλακτος. Επίσης, λήγουν ορισμένες συμβάσεις εργασίας που ήδη υφίστανται. Παράλληλα, υπάρχει η ανάγκη παροχής του λίτρου γάλακτος, στο τακτικό προσωπικό όλο το συμβατικό χρόνο.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΑΝΑ ΟΜΑΔΕΣ

Α.

Τακτικό προσωπικό που εργάζεται σήμερα στη Δ.Ε.Υ.Α.Α.

34

Β.

Έκτακτο προσωπικό που θα προσληφθεί στη Δ.Ε.Υ.Α.Α.

8

 

Σύνολο:

42

Σχετικά με την ΟΜΑΔΑ Α, η οποία αφορά τις ήδη υπάρχουσες συμβάσεις εργασίας του τακτικού προσωπικού, συμβάσεις αορίστου χρόνου, η παροχή θα γίνεται όπως ειδικά θα οριστεί για όλη τη διάρκεια της σύμβασης προμήθειας γάλατος. Συνολικά το εκτιμώμενο κόστος διαμορφώνεται ως εξής: 12 μήνες x 25 ημέρες ανά μήνα x 34 εργαζόμενους x 1,30€ εκτιμώμενο κόστος /lit. = 13.260,00€.

Σχετικά με την ΟΜΑΔΑ Β , η οποία αφορά συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου (οκτώ μήνες) που πρόκειται να συναφθούν, και η έναρξή τους εξαρτάται από αβέβαιο γεγονός, διότι μεσολαβούν, επίσης, εγκρίσεις από το ΑΣΕΠ. Συνολικά το εκτιμώμενο κόστος διαμορφώνεται ως εξής: 8 μήνες x 25 ημέρες ανά μήνα x 8 εργαζόμενους x 1,30€ εκτιμώμενο κόστος/lit. = 2.080,00€.

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ:

 

Η προμήθεια αφορά φρέσκο αγελαδινό γάλα, πλήρες παστεριωμένο & ομογενοποιημένο, 3,5 % λιπαρά σε χάρτινη συσκευασία αδιάβροχη πλαστικοποιημένη εσωτερικά (tetra pack) του ενός λίτρου διάρκειας έως 5 ημερών σύμφωνα με τον Κώδικα ποτών και τροφίμων όπως ισχύει σήμερα.

Η ποιότητα των προϊόντων θα είναι άριστη. Θα δίνεται σε συσκευασία του ενός λίτρου. Εξωτερικά της συσκευασίας θα αναγράφονται η εγγυημένη λήξης του γάλακτος, τα θρεπτικά συστατικά ανά 100 ml δηλαδή πρωτεΐνες ,υδατάνθρακες, λιπαρά σε g, ασβέστιο, φώσφορο σε mg, βιταμίνες Α,Β1,Β2,Β6,Β12, ενέργεια σε Kj ή Kcal.

Το προϊόν θα διαθέτει παραστατικά πιστοποιητικών ποιότητας της διεθνής σειράς ISO 9001, πιστοποιητικό ποιότητας και ελέγχου HACCP ή και αντίστοιχων χωρών της Ε.Ε.  
ΜΕΡΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ:

Τα μέρη παράδοσης του γάλακτος καθ’όλη τη διάρκεια της σύμβασης θα είναι δύο:

Α. Συνεργεία Ύδρευσης

Β. Συνεργεία Αποχέτευσης

Οι ημέρες παράδοσης θα οριστούν στην σύμβαση.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ:

Στα δύο μέρη παράδοσης, θα πρέπει να τοποθετήσετε ψυγεία στα οποία θα φυλάσσονται τα γάλατα.

Επίσης ο προμηθευτής πρέπει να μεταφέρει τα προϊόντα με ειδικό εξοπλισμό (φορτηγά ψυγεία).

Χρόνος ισχύος της προσφοράς: (6) μήνες.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ:                                                                                                                  

 

Κατόπιν έρευνας τιμών, εκτιμούμε ότι η κοστολόγηση του ενός λίτρου γάλακτος πλήρους στη τιμή του  1,30 € (ενός ευρώ και τριάντα λεπτών), πλέον Φ.Π.Α. 13%,  ανταποκρίνεται στις τιμές της αγοράς.

Η ποσότητα όπως αναλυτικά εκτέθηκε εξαρτάται από το γεγονός προσλήψεων, επομένως σας παραθέτουμε ένα πλαίσιο ποσότητας, με χαμηλότερη ποσότητα τον αριθμό των λίτρων για το ήδη υπηρετούν προσωπικό και μεγαλύτερη ποσότητα με τον αριθμό λίτρων εφόσον συναφθούν οι προσδοκώμενες συμβάσεις εργασίας.

Έτσι εκτιμάται, ότι θα παραδώσετε στο χρονικό διάστημα των (12) μηνών από 10.200lit.  έως 11.800lit. πλήρους γάλακτος σε συσκευασίες του ενός λίτρου.

Προϋπολογισμός συνολικής δαπάνης: Έως 15.340€ πλέον Φ.Π.Α 13%.

 

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΑΣ:

Για τον υπολογισμό της προσφοράς σας, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα έξοδα μετακίνησης των οχημάτων σας στα σημεία παράδοσης του γάλακτος, καθώς και,

Η υπηρεσία υπόκειται σε όλες τις νόμιμες κρατήσεις περιλαμβανομένης της κράτησης ύψους 0,07% υπέρ των λειτουργικών αναγκών της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ 3 ν.4013/2011, καθώς και της κράτησης ύψους 0,06% υπέρ των λειτουργικών αναγκών της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, σύμφωνα με το άρθρο 350 παρ. 3 του ν. 4412/2016, ειδάλλως σε παρακράτηση ύψους 0,1% υπέρ της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων κατόπιν συγχώνευσης της Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ. και της Α.Ε.Π.Π. (άρ. 7, Ν. 4912/2022 ΦΕΚ 59/17.03.2022 τεύχος Ά) μετά την εφαρμογή του προαναφερθέντος νόμου.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΗΣ:

  1. Ασφαλιστική ενημερότητα από όλους τους φορείς που υποχρεούστε να καταβάλετε εισφορές η οποία θα προορίζεται για συμμετοχή σε διαγωνισμούς και Υ/Δ στην οποία θα αναγράφονται όλοι οι φορείς στους οποίους υποχρεούστε να καταβάλετε εισφορές.
  2. Φορολογική ενημερότητα για κάθε νόμιμη χρήση
  3. Απόσπασμα ποινικού μητρώου ή υπεύθυνη δήλωση που να αναγράφει ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος αποκλεισμού σύμφωνα με το αρ. 73 παρ. 1 του 4412/2016. Το απόσπασμα ποινικού μητρώου αφορά τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο για τις ανώνυμες εταιρείες (Α.Ε)
  4. Παραστατικά πιστοποιητικών ποιότητας της διεθνής σειράς ISO 9001, πιστοποιητικό ποιότητας και ελέγχου HACCP ή και αντίστοιχων χωρών της Ε.Ε., των εργοστασίων παραγωγής των προϊόντων.

 

ΚΗΡΥΞΗ ΕΚΠΤΩΤΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ:

 

Σε περίπτωση που τα παραδοθέντα προϊόντα δεν είναι εντός των τεχνικών προδιαγραφών ή ο προμηθευτής δεν παραδώσει τα προϊόντα στην επιθυμητή κατάσταση και ποιότητα, στο χώρο και την ώρα που έχουν συμφωνηθεί, κηρύσσεται έκπτωτος και η Δ.Ε.Υ.Α.Α. καταγγείλει τη σύμβαση χωρίς καμία υποχρέωση.

 

ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ:

 

Ο φάκελος που θα καταθέσετε, θα περιλαμβάνει την οικονομική σας προσφορά , υπογεγραμμένη από τον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας και σφραγισμένη, συνοδευόμενη με τα απαραίτητα απαριθμημένα δικαιολογητικά κατακύρωσης όπως περιγράφονται στο αντίστοιχο τμήμα της παρούσης.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Α.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΧΑΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ

ΝΟΜΙΚΟΣ MSc

 

Δείτε όλη τη προσκληση ΕΔΩ